Feliratkozás hírlevélre
Kategóriák
A kosarad tartalmának megjelenítéséhez be kell lépned.

Ha még nem vagy regisztrált felhasználónk, akkor az oldal felső részen lévő Regisztráció menüpont használatával teheted ezt meg.
 Specialized
Specialized
69.900 Ft
Hírek
Avranches - Vizelettel öntötték le Mark Cavendisht (28) a francia országúti kerékpáros körversenyen.

Legalábbis ezt állítja a brit bringás, akit a Tour de France szerdai időfutamán becstelenítettek meg. Az Omega Pharma-Quick Step-csapat tagját egy néző locsolta le műanyag pohárból az Avranches és Mont-Saint-Michel közötti 33 kilométeres etapon. A feldühödött francia szurkoló azért büntette meg Cavendisht, mert a kerekes egy nappal korábban a célbaérkezés közben fellökte a holland Tom Veelerst (28).

Tévéfelvétel nem örökítette meg a pisibotrányt, s Cavendish sem akar megszólalni a számára kellemetlen ügyben, társai ugyanakkor hisznek neki.

– Kedden büszke voltam a nézőkre, hiszen sportszerűen megtapsolták a szakaszgyőztes Cavendisht – mondta a francia Jerome Pineau (33), aki szintén az Omega Pharmát erősíti. – Ma viszont szégyelltem magam, Mark nem találna ki ilyet magától. Ő a sportágunk egyik jeles alakja, lehet őt szeretni vagy kevésbé kedvelni, de ezt akkor sem érdemelte meg. Szégyellje magát az az ember, aki ezt tette, rossz fényt vetett a versenyre, az országra.Patrick Lefevere (57) csapatmenedzser szerint a Tour szervezői nem hibáztathatóak a malőr miatt.

– Beszéltem Markkal, aki nem dühöngött, inkább nagyon szomorú volt. Nem akar foglalkozni a történtekkel, de látom rajta, bántja, hogy leöntötték vizelettel – nyilatkozta a belga vezető.

– A körversenyt néha 200 ezer ember nézi a helyszínen, nem lehet mindenkit átvizsgálni, mint egy focistadionban. A francia nézők eddig mindig úriemberként viselkedtek, remélem, az incidenst követően is így marad.

A világ egyik leggyorsabb sprintereként számon tartott brit jelenleg a pontverseny harmadik helyén áll, kérdés, a pisibotrány után mennyire tud összpontosítani arra, hogy továbbra is jól szerepeljen.

Webajánlat.hu