Feliratkozás hírlevélre
Kategóriák
A kosarad tartalmának megjelenítéséhez be kell lépned.

Ha még nem vagy regisztrált felhasználónk, akkor az oldal felső részen lévő Regisztráció menüpont használatával teheted ezt meg.
 Shimano XTR (RD-M9000) MTB hátsó váltó
Shimano XTR (RD-M9000) MTB hátsó váltó
60.000 Ft
Hírek

 

 

A FOX idén gyakorlatilag egyeduralkodó volt a kiállításon, a közép kategóriától a legfelsőig. Történt ez annak ellenére, hogy azért a tavaly bemutatott CTD rendszer röppályája nem mentes a kilengésektől.

Első körben elérkeztünk oda, hogy rendszerelméletben gondolkodik a FOX, és így is mutatták be a termékeiket, természetesen a legnagyobb trendre az enduro-ra fókuszálva.

 

2014-es FOX teleszkópok

 

Éppen ehhez kötődik az első újdonság is a FOX 34 Talas. A 34 a szokásokhoz híven a becsúszószárak átmérőjét jelöli mm-ben, a Talas pedig egy "fokozatmentes" rugóút állító rendszert takar. Azért tettük idézőjelbe, mert valójában 5mm-es lépésekben csökkenthető a villa mozgása maximum 30mm-rel az eredeti rugóúthoz képest, ami 110, 130, 140, vagy 160mm lehet kerékmérettől, és kiviteltől függően.

 

2014-es FOX teleszkópok

 

Tökéletesen passzol ehhez a villához az új túlfolyótartállyal ellátott Float X rugóstag is melynek súlya mindössze 365g! Kétféle kivitel lesz elérhető: a "sima" X CTD, és a CTD + Trail Adjust. Az előző a kormányról vezérelhető, utóbbi pedig egy kis kart kapott, amin a 3 fokozatú ProPedal csillapítást is be lehet állítani. Az elődjétől a DHX air-től 70g-mal könnyebb, és persze remek ötlet volt a CTD rendszert (climb, trail, descend) is integrálni.

 

2014-es FOX teleszkópok

 

Szintén mondhatni a szett része a D.O.S.S. állítható magasságú nyeregcső, aminek ugyan megkérik rendesen az árát (100k HUF felett), de csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni, és szintén a kormányról vezérelhető, és két állásban (Trail + Descend) lehet csökkenteni a magasságát. Súlya 620g karral, bovdennel mindennel együtt.

 

2014-es FOX teleszkópok

 

A downhilleseknek jelenthet megváltást a DH40 Float modell, melyet mindjárt két méretben is piacra dobtak. A dh gépek között is egyre jobban terjed a 650B-s trend, így természetes hogy a legnagyobb gyártók gépei is készülnek már 27.5"-os kerékkel. Ezért a FOX is gyárt hozzá illő villát, és persze a 26"-os is megmaradt a kínálatban. A rugós modellhez képest 300g-ot faragtak le a súlyából, és így pár grammot rávertek a konkurens Boxxer World Cup villára. Érdekesség hogy mindegyik komponens kompatibilis a régebbi FOX 40 villákkal. Sőt megoldható a levegősre átalakítás is, ehhez "csak" a becsúszókat, és a levegős patront kell megvásárolni.

 

 

Szintén különlegesség, hogy a levegős patron nyomás kiegyenlítő rendszerrel is el van látva! Ugyanis a downhill versenyeken akár 1000m-es szintkülönbség is előfordulhat, sőt a Megavalanche rendezvényeken több mint 2000m szintet jönnek le a riderek, és a hegy tetején a levegő kitágul, míg az alacsonyabb magasságon összehúzódik. Ez pedig megváltoztatná a villa mozgását, ezért a mérnökök a kiegyenlítő mellett döntöttek.

 

2014-es Fox teleszkópok 2014-es Fox teleszkópok

 

És vajon mi szúrta ki a szemünket Julian Absalon XC világ, Európa, és olimpiai bajnok vadiúj BMC Fourstroke FS01 bringájának üléscsövén? A Shimano DI2 elektromos váltórendszer akkumulátora! Pedig a gépre szerelt szett mechanikus XTR volt. Nem máshoz kellett az áram mint az új FOX iCD (Intelligent Climb and Descend) teleszkóp rendszerhez! Egy kapcsoló segítségével válthatsz villámgyorsan a lockout, és a lejtőzős mód között, akár másodpercenként is anélkül hogy le kellene nyúlni a telókhoz, vagy kézpozíciót váltani a kormányon!

 

2014-es Fox teleszkópok

 

Volt egy pár demo gép is a standon, például ez az új Cube Frittz enduro, mely elég rejtőzködő színnel készül, és a 2014-es Cube újdonságokat bemutató cikkünkben már beszéltünk róla.

 

2014-es Fox teleszkópok

 

A másik pedig az Athertonok által használt Fury volt, amiben az új levegős FOX 40 Float villa, és a DHX RC4-es csúcs tag figyelt.


Webajánlat.hu