Feliratkozás hírlevélre
Kategóriák
A kosarad tartalmának megjelenítéséhez be kell lépned.

Ha még nem vagy regisztrált felhasználónk, akkor az oldal felső részen lévő Regisztráció menüpont használatával teheted ezt meg.
 KPC Predator 20 dínós gyerek kerékpár
KPC Predator 20 dínós gyerek kerékpár
27.000 Ft
Hírek

 

Az M-980-as kódnevű XTR szett 2011-ben látta meg a napvilágot, és itt került bevezetésre a 10 sebességes rendszer, a Dyna-Sys is. A teljes alkatrész család nem változik jövőre sem, ellenben a fékrendszerben drasztikus módosításokat végzett a japán cég.

Megújul az XTR szett tárcsafékszettje, amely mostantól M–987-es kódszámon lesz fellelhető. A valaha gyártott legkönnyebb fékrendszer lett az új XTR, mivel 40 g-ot sikerült lefaragni a súlyából oldalanként. Az ergonomikusabbá vált fékkar karbonból készül, a munkahenger magnéziumból, az apróbb alkatrészek és a csavarok titánból.

 

Tökéletesítettek a tömítéseken, változott a fékerő-karakterisztika, javítottak a hőelvezetésen, és természetesen I-spec bilincset kapott, illetve az Ice Tech-fejlesztést is beépítették. Súly: 186 g rotor nélkül, és 305g rotorral!

Az SM–RT99-es féktárcsa a speciális acél/alu/acél FREEZA szendvicsszerkezetnek és a hűtőbordáknak köszönhetően 40 fokkal hidegebb működés közben, mint az előd SM–RT98-as tárcsa. 140/160/180/203 mm-es kivitelben is kapható lesz.

Az XTR szetthez tartozó WH–M980-as kerékszett végre 29”-os verzióban is kapható lesz, karbonfelnivel, szingós kivitelben! 28 db egyenes fekete küllő és aluanya köti majd össze az elöl 15, hátul 12 mm-es agyat a felnivel. A súlya mindössze 1349g párban hátul X12-es gyorszárral, és 1298g hagyományos hátsó patentzáras kivitelben! Ez több mint kiváló érték! A sérüléséből visszatért Maja Wloszczowska két győzelmet aratott a segítségével, és Marianne Vos is két versenyszámban nyert a Sea Otter Classic-en.

A lánc is megújult, ami mostantól CN-M981-es névre hallgat, és Sil-Tec felületkezelést kapott. A Shimano még csendesebb futást, kisebb súrlódást, és ezáltal hosszabb élettartamot ígér. Parti Andristól megkérdeztük mennyit bírt az eddigi lánc, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy 1000-1200 profik által beletett kilométer után kellett láncot cserélni, de így egy sor, és a lánckerekek is kibírták a szezont. Súlya259g.

A középrész tömege is csökkent (58g-PressFit, 71g-menetes), illetve hagyományos mentes, és Press-Fit kivitelben is megvásárolható lesz. Csökkentették a keskenyebbre vett csapágyazás súrlódását, és javult a tömítések szigetelése is.

Nem csak az XTR fékrendszer számára készül az Easy Hose Joint System, azaz a J-Kit. Minden szerelő álma. Az új hidraulikus fékcső rendszer, amely rögtön elérhető lesz az XTR, XT és SLX fékekhez is, szükségtelenné teszi fékcső cserekor a légtelenítést. Erre főleg az integrált kábelvezetéses vázak miatt volt szükség, mivel egyre több gyártó már a fékcsöveket is rejtetten vezeti el, azonban eddig a macerás légtelenítési folyamatot is el kellett végezni szereléskor.


Webajánlat.hu