Feliratkozás hírlevélre
Kategóriák
A kosarad tartalmának megjelenítéséhez be kell lépned.

Ha még nem vagy regisztrált felhasználónk, akkor az oldal felső részen lévő Regisztráció menüpont használatával teheted ezt meg.
Shimano Shimano Hone (HB-M600) első kerékagy
Shimano
Shimano Hone (HB-M600) első kerékagy
7.192 Ft
Hírek

 

 

A Schwalbe-standon az idén is újdonságdömping volt, akárcsak tavaly, nemhiába a világ vezető gyártója és fejlesztője a német cég. Sokan másolják a mintázataikat, a defektvédelmeiket több-kevesebb sikerrel.

2014-es Schwalbe újdonságok 2014-es Schwalbe újdonságok

 

Öt ProTour-csapat megy ezzel a márkával. Jens Voigt már az idén is tesztelte a Touron. Ez bizony az új, One névre keresztelt Schwalbe külső. Holger Jahn igazgató azt nyilatkozta, hogy ez a leggyorsabb országúti külsője a cégnek, és most még megbízhatóbb lett! A OneStar gumikeverék háromféle keménységű felületű, és nagyon alacsony gördülési ellenállást biztosít. Ezt több mint 50 prototípus tesztelésével kísérletezték ki. 205 g-os súlyával kicsit nehezebb, mint az Ultremo ZX, azonban gyorsabb annál, és V-Guard extrém defektvédelmet is kapott a szúrások ellen. E gumi gyártásához egy új gyárat is felhúztak, ahol csak a legjobb szakembereket foglalkoztatják! Elérhető lesz belsős, tubeless és szingós kivitelben is.

 

2014-es Schwalbe újdonságok

 

Nem véletlen a névválasztás az Ironman esetében sem. Ez az első dedikáltan triatlonra készült gumi a cég kínálatában, és ez lett a WTC (World Triathlon Corporation) hivatalos gumija is. 22 mm-es szélességével a mérések és Peter Krischio termékmenedzser szerint 40 km/h-s tempónál 10 W-ot takarít meg a bringásnak. Ez az ironmantávon (180 km) 3 percet jelent! Futófelülete RaceStar Triple Compound keverékű, és akár 11 bar nyomást is elvisel.

 

2014-es Schwalbe újdonságok 2014-es Schwalbe újdonságok

 

Bejelentették a Schwalbe leggyorsabb túragumiját, a Marathon Almotiont, melynek speciális „dinamic casing” szerkezete kiváló gördülési ellenállást és komoly defektvédelmet biztosít. Egyébként ezt a karkaszt a motoroknál már eredményesen használják. Nemcsak a belsővel szerelt, hanem a tubeless kivitelű változat is kapható lesz. Ez utóbbi a világon egyedülálló eddig a túragumik között. Gumikeverékét a csúcs One gumitól kapta, profilja pedig a Big Ben modelltől származik. 559-es és 622-es méretekben készül.

 

2014-es Schwalbe újdonságok 2014-es Schwalbe újdonságok

 

„The fastest flatless” – ezzel hirdeti a Schwalbe a legújabb csúcs túragumiját, a Marathon Plust. 2002-ben mutatták be az első verzióját, és azóta is fogalom a túrázók és a városi bringások között a defektvédelme. Az 5 mm-es Smart Guard csík a futófelület alatt található, így fizikailag is megakadályozza a belső kiszúrását. Endurance Compund futófelülete kilométerek ezrein garantálja az alacsony gördülési ellenállást, oldalfala pedig „anti-aging”, azaz öregedésgátló technológiájú, hiszen 10 000 km-t valaki egy év, valaki tíz alatt tesz meg. Megkapta az „E-bike ready” matricát is, vagyis a nagy terhelést kapó elektromos kerékpárokra is felszerelhető, és akár 50 km/h-val is folyamatosan használható. Kép:7+8

 

2014-es Schwalbe újdonságok 2014-es Schwalbe újdonságok

 

Super Gravity névre hallgat az új gumicsalád, melybe a Magic Mary, a Rock Razor, a Hans Dampf és a Dirty Dan is tartozik. Mindegyik modell elérhető az új 650B-s méretben, erős oldalfallal és defektvédelemmel is. Steve Smith Magic Maryvel nyerte meg a downhillvilágkupát Hafjellben, de az Enduro World Seriesben is közkedveltek a Super Gravity modellek. A kerekek szövetszerkezetét a motorgumikhoz hasonlóan építették fel, és több rétegből állnak.

 

2014-es Schwalbe újdonságok

 

Az endurótól a downhillig mindenre alkalmas az új Magic Mary, a Muddy Mary utódja. Közepes magasságú mintázatával igazi mindenes lesz a Schwalbe lejtőzős gumijai között. Nyitott mintázatának köszönhetően vizes, saras terepen viselkedik a legjobban, fékezhetősége és kanyartulajdonságai kiválók. Markus Hackmeyer termékfelelős szerint az ösvények 80%-ára kiváló választás lesz az endurobringázástól a bike parkos használaton át a downhillvilágkupáig. A felütéses defektek ellen négyrétegű oldalfal védi. Súlya 1045 g, és Tubeless Ready kivitelben is kapható lesz, 26-os, 650B és 29”-os méretben is.

 

2014-es Schwalbe újdonságok

 

A leggyorsabb Super Gravity gumi a Rock Razor a Schwalbe marketingese szerint. Semislick mintázatának köszönhetően kiválóan gördül, így hátulra érdemes feltenni. Előre pedig Hans Dampf vagy Magic Mary az ajánlott kombináció enduroversenyekre és száraz terepviszonyok közé. Oldalfala négyrétegű, a futófelület alatt pedig kettő teljesít szolgálatot. Súlya mindössze 925 g, és Tubeless Ready, illetve Snake Skin kivitelben, valamint 26 x és 27,5 x 2,35-ös méretben is kapható lesz.

 

2014-es Schwalbe újdonságok

 

A Thunder Burt valahol félúton van az ultrakönnyű (300 g), de defektvédelmet nem kapott Furious Fred és a klasszikus 500 grammos Racing Ralph között. A Thunder Burt a 400 g-os súlyával szintén a kettő között áll, de meglepő módon a gördülési ellenállása a szinte „minta nélküli” Fred alatt van! A Schwalbe hátsó kerékre ajánlja, száraz terepre. Szövetsűrűsége 127 EPI, és PaceStar Triple Compound gumikeverékkel látták el. Tubeless Ready kivitelű, azaz a Doc Blue folyadékkal belső nélkül is használható. Mindhárom megvásárolható montis átmérőben is, és vélhetően itthon is közkedvelt lesz.


Webajánlat.hu