Feliratkozás hírlevélre
Kategóriák
A kosarad tartalmának megjelenítéséhez be kell lépned.

Ha még nem vagy regisztrált felhasználónk, akkor az oldal felső részen lévő Regisztráció menüpont használatával teheted ezt meg.
Spyral Downtown
Spyral
Downtown
5.900 Ft
Hírek

 

 

A Schwalbe-standon az idén is újdonságdömping volt, akárcsak tavaly, nemhiába a világ vezető gyártója és fejlesztője a német cég. Sokan másolják a mintázataikat, a defektvédelmeiket több-kevesebb sikerrel.

2014-es Schwalbe újdonságok 2014-es Schwalbe újdonságok

 

Öt ProTour-csapat megy ezzel a márkával. Jens Voigt már az idén is tesztelte a Touron. Ez bizony az új, One névre keresztelt Schwalbe külső. Holger Jahn igazgató azt nyilatkozta, hogy ez a leggyorsabb országúti külsője a cégnek, és most még megbízhatóbb lett! A OneStar gumikeverék háromféle keménységű felületű, és nagyon alacsony gördülési ellenállást biztosít. Ezt több mint 50 prototípus tesztelésével kísérletezték ki. 205 g-os súlyával kicsit nehezebb, mint az Ultremo ZX, azonban gyorsabb annál, és V-Guard extrém defektvédelmet is kapott a szúrások ellen. E gumi gyártásához egy új gyárat is felhúztak, ahol csak a legjobb szakembereket foglalkoztatják! Elérhető lesz belsős, tubeless és szingós kivitelben is.

 

2014-es Schwalbe újdonságok

 

Nem véletlen a névválasztás az Ironman esetében sem. Ez az első dedikáltan triatlonra készült gumi a cég kínálatában, és ez lett a WTC (World Triathlon Corporation) hivatalos gumija is. 22 mm-es szélességével a mérések és Peter Krischio termékmenedzser szerint 40 km/h-s tempónál 10 W-ot takarít meg a bringásnak. Ez az ironmantávon (180 km) 3 percet jelent! Futófelülete RaceStar Triple Compound keverékű, és akár 11 bar nyomást is elvisel.

 

2014-es Schwalbe újdonságok 2014-es Schwalbe újdonságok

 

Bejelentették a Schwalbe leggyorsabb túragumiját, a Marathon Almotiont, melynek speciális „dinamic casing” szerkezete kiváló gördülési ellenállást és komoly defektvédelmet biztosít. Egyébként ezt a karkaszt a motoroknál már eredményesen használják. Nemcsak a belsővel szerelt, hanem a tubeless kivitelű változat is kapható lesz. Ez utóbbi a világon egyedülálló eddig a túragumik között. Gumikeverékét a csúcs One gumitól kapta, profilja pedig a Big Ben modelltől származik. 559-es és 622-es méretekben készül.

 

2014-es Schwalbe újdonságok 2014-es Schwalbe újdonságok

 

„The fastest flatless” – ezzel hirdeti a Schwalbe a legújabb csúcs túragumiját, a Marathon Plust. 2002-ben mutatták be az első verzióját, és azóta is fogalom a túrázók és a városi bringások között a defektvédelme. Az 5 mm-es Smart Guard csík a futófelület alatt található, így fizikailag is megakadályozza a belső kiszúrását. Endurance Compund futófelülete kilométerek ezrein garantálja az alacsony gördülési ellenállást, oldalfala pedig „anti-aging”, azaz öregedésgátló technológiájú, hiszen 10 000 km-t valaki egy év, valaki tíz alatt tesz meg. Megkapta az „E-bike ready” matricát is, vagyis a nagy terhelést kapó elektromos kerékpárokra is felszerelhető, és akár 50 km/h-val is folyamatosan használható. Kép:7+8

 

2014-es Schwalbe újdonságok 2014-es Schwalbe újdonságok

 

Super Gravity névre hallgat az új gumicsalád, melybe a Magic Mary, a Rock Razor, a Hans Dampf és a Dirty Dan is tartozik. Mindegyik modell elérhető az új 650B-s méretben, erős oldalfallal és defektvédelemmel is. Steve Smith Magic Maryvel nyerte meg a downhillvilágkupát Hafjellben, de az Enduro World Seriesben is közkedveltek a Super Gravity modellek. A kerekek szövetszerkezetét a motorgumikhoz hasonlóan építették fel, és több rétegből állnak.

 

2014-es Schwalbe újdonságok

 

Az endurótól a downhillig mindenre alkalmas az új Magic Mary, a Muddy Mary utódja. Közepes magasságú mintázatával igazi mindenes lesz a Schwalbe lejtőzős gumijai között. Nyitott mintázatának köszönhetően vizes, saras terepen viselkedik a legjobban, fékezhetősége és kanyartulajdonságai kiválók. Markus Hackmeyer termékfelelős szerint az ösvények 80%-ára kiváló választás lesz az endurobringázástól a bike parkos használaton át a downhillvilágkupáig. A felütéses defektek ellen négyrétegű oldalfal védi. Súlya 1045 g, és Tubeless Ready kivitelben is kapható lesz, 26-os, 650B és 29”-os méretben is.

 

2014-es Schwalbe újdonságok

 

A leggyorsabb Super Gravity gumi a Rock Razor a Schwalbe marketingese szerint. Semislick mintázatának köszönhetően kiválóan gördül, így hátulra érdemes feltenni. Előre pedig Hans Dampf vagy Magic Mary az ajánlott kombináció enduroversenyekre és száraz terepviszonyok közé. Oldalfala négyrétegű, a futófelület alatt pedig kettő teljesít szolgálatot. Súlya mindössze 925 g, és Tubeless Ready, illetve Snake Skin kivitelben, valamint 26 x és 27,5 x 2,35-ös méretben is kapható lesz.

 

2014-es Schwalbe újdonságok

 

A Thunder Burt valahol félúton van az ultrakönnyű (300 g), de defektvédelmet nem kapott Furious Fred és a klasszikus 500 grammos Racing Ralph között. A Thunder Burt a 400 g-os súlyával szintén a kettő között áll, de meglepő módon a gördülési ellenállása a szinte „minta nélküli” Fred alatt van! A Schwalbe hátsó kerékre ajánlja, száraz terepre. Szövetsűrűsége 127 EPI, és PaceStar Triple Compound gumikeverékkel látták el. Tubeless Ready kivitelű, azaz a Doc Blue folyadékkal belső nélkül is használható. Mindhárom megvásárolható montis átmérőben is, és vélhetően itthon is közkedvelt lesz.


Webajánlat.hu