Feliratkozás hírlevélre
Kategóriák
A kosarad tartalmának megjelenítéséhez be kell lépned.

Ha még nem vagy regisztrált felhasználónk, akkor az oldal felső részen lévő Regisztráció menüpont használatával teheted ezt meg.
 KPC Goal 16 focis gyerek kerékpár
KPC Goal 16 focis gyerek kerékpár
28.900 Ft
Hírek

 

 

A FOX idén gyakorlatilag egyeduralkodó volt a kiállításon, a közép kategóriától a legfelsőig. Történt ez annak ellenére, hogy azért a tavaly bemutatott CTD rendszer röppályája nem mentes a kilengésektől.

Első körben elérkeztünk oda, hogy rendszerelméletben gondolkodik a FOX, és így is mutatták be a termékeiket, természetesen a legnagyobb trendre az enduro-ra fókuszálva.

 

2014-es FOX teleszkópok

 

Éppen ehhez kötődik az első újdonság is a FOX 34 Talas. A 34 a szokásokhoz híven a becsúszószárak átmérőjét jelöli mm-ben, a Talas pedig egy "fokozatmentes" rugóút állító rendszert takar. Azért tettük idézőjelbe, mert valójában 5mm-es lépésekben csökkenthető a villa mozgása maximum 30mm-rel az eredeti rugóúthoz képest, ami 110, 130, 140, vagy 160mm lehet kerékmérettől, és kiviteltől függően.

 

2014-es FOX teleszkópok

 

Tökéletesen passzol ehhez a villához az új túlfolyótartállyal ellátott Float X rugóstag is melynek súlya mindössze 365g! Kétféle kivitel lesz elérhető: a "sima" X CTD, és a CTD + Trail Adjust. Az előző a kormányról vezérelhető, utóbbi pedig egy kis kart kapott, amin a 3 fokozatú ProPedal csillapítást is be lehet állítani. Az elődjétől a DHX air-től 70g-mal könnyebb, és persze remek ötlet volt a CTD rendszert (climb, trail, descend) is integrálni.

 

2014-es FOX teleszkópok

 

Szintén mondhatni a szett része a D.O.S.S. állítható magasságú nyeregcső, aminek ugyan megkérik rendesen az árát (100k HUF felett), de csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni, és szintén a kormányról vezérelhető, és két állásban (Trail + Descend) lehet csökkenteni a magasságát. Súlya 620g karral, bovdennel mindennel együtt.

 

2014-es FOX teleszkópok

 

A downhilleseknek jelenthet megváltást a DH40 Float modell, melyet mindjárt két méretben is piacra dobtak. A dh gépek között is egyre jobban terjed a 650B-s trend, így természetes hogy a legnagyobb gyártók gépei is készülnek már 27.5"-os kerékkel. Ezért a FOX is gyárt hozzá illő villát, és persze a 26"-os is megmaradt a kínálatban. A rugós modellhez képest 300g-ot faragtak le a súlyából, és így pár grammot rávertek a konkurens Boxxer World Cup villára. Érdekesség hogy mindegyik komponens kompatibilis a régebbi FOX 40 villákkal. Sőt megoldható a levegősre átalakítás is, ehhez "csak" a becsúszókat, és a levegős patront kell megvásárolni.

 

 

Szintén különlegesség, hogy a levegős patron nyomás kiegyenlítő rendszerrel is el van látva! Ugyanis a downhill versenyeken akár 1000m-es szintkülönbség is előfordulhat, sőt a Megavalanche rendezvényeken több mint 2000m szintet jönnek le a riderek, és a hegy tetején a levegő kitágul, míg az alacsonyabb magasságon összehúzódik. Ez pedig megváltoztatná a villa mozgását, ezért a mérnökök a kiegyenlítő mellett döntöttek.

 

2014-es Fox teleszkópok 2014-es Fox teleszkópok

 

És vajon mi szúrta ki a szemünket Julian Absalon XC világ, Európa, és olimpiai bajnok vadiúj BMC Fourstroke FS01 bringájának üléscsövén? A Shimano DI2 elektromos váltórendszer akkumulátora! Pedig a gépre szerelt szett mechanikus XTR volt. Nem máshoz kellett az áram mint az új FOX iCD (Intelligent Climb and Descend) teleszkóp rendszerhez! Egy kapcsoló segítségével válthatsz villámgyorsan a lockout, és a lejtőzős mód között, akár másodpercenként is anélkül hogy le kellene nyúlni a telókhoz, vagy kézpozíciót váltani a kormányon!

 

2014-es Fox teleszkópok

 

Volt egy pár demo gép is a standon, például ez az új Cube Frittz enduro, mely elég rejtőzködő színnel készül, és a 2014-es Cube újdonságokat bemutató cikkünkben már beszéltünk róla.

 

2014-es Fox teleszkópok

 

A másik pedig az Athertonok által használt Fury volt, amiben az új levegős FOX 40 Float villa, és a DHX RC4-es csúcs tag figyelt.


Webajánlat.hu